7 kg reppu

Seitsemän kilon reppu

Matkatavaroita pakatessa tulee aina sellainen olo, että pitää varmuuden vuoksi ottaa sitä sun tätä, koska ei voi tietää mitä sattuu. Lyhyenkin reissun tavaramäärä paisuu helposti mahdottomiin mittoihin, kun kaiken varalta pitää pakata varakappale tai pari jokaista tavaraa kohti.

7 kg reppu
Seisemän kilon painoraja vaatii harkittua pakkausta.

Olemme huomanneet, että mitä pitempi matka sitä mukavampaa mitä vähemmän tavaraa. Lentoasemilla ja liikennevälineissä liikkuminen on sujuvaa, kun ei tarvitse raahata perässä isoja laukkuja. Kun tavarat ovat aina omassa hallussa, niin ne pysyvät paremmin tallessa. Siksi meillä on mukana ainoastaan seitsemän kilon käsimatkatavarat. Ai että miksi juuri seitsemän kiloa? No, se on yleinen enimmäispaino käsimatkatavaroille ns. halpalentoyhtiöillä.

Pakkaamisen suunnittelua helpottaa hieman se, että emme aio oleskella ainakaan pitkiä aikoja kovin kylmässä ilmastossa. Paljon tilaa vievät painavat talvivaatteet voi siis unohtaa heti kättelyssä. Siitä huolimatta tarkka harkinta on paikallaan, koska pelkästään kamera ja läppäri tarvikkeineen painavat kolmisen kiloa. Jos en olisi valokuvaaja, niin seitsemään kiloon olisikin helppo päästä.

3 kg
Vajaat kolme kiloa on jo näissä.

Tärkeintä on ottaa mukaan vain tarpeelliset tavarat, eikä mitään ylimääräistä varmuden vuoksi. Loppujen lopuksi melkein minkä tahansa perusrojun voi korvata uudella melko helposti, ellei nyt ihan erämaakorvessa satu olemaan. Turha siis pakata mukaan varaesineitä varmuuden vuoksi. Sitä paitsi, viikon matkalle riittävillä tavaroilla pärjää yhtä hyvin vaikka viisi kuukautta.

Olemme harjoitelleet vähillä tavaroilla reissaamista muutamankin kerran ja aina mukana on ollut turhia rojuja, vaikka lähtiessä on mietitty tosi huolella mitä otetaan. Tällä kertaa koitamme jälleen kerran välttää ylimääräistä, mutta luulen, että silti mukaan tarttuu jotain, jolle ei lopulta käyttöä löydy.

Perusvaatteita on n. neljä vaatekertaa ja mielellään neljän päivän välein pitää siis päästä pyykkäämään. Vaatteet ovat mikrokuitua tai muuta kevyttä materiaalia, joka kuivuu vaikka tropiikissa pikaisesti. Päällysvaatteiksi riittävät ohut takki, sadetakki, pitkät housut ja shortsit. Viileän päivän varalle on vielä kevyt untuvatakki. Jalkoihin on yhdet kengät, yhdet sandaalit ja kahdet sukat. Sandaaleilla mennään varmaan enin aika ja siksi sukkia ei tarvita enempää.

Kevyesti matkustaessa pitää vaan uskaltaa jättää liiat vaatteet ja varusteet pois. Kun sen kerran tekee ja huomaa kuinka kevyttä matkaaminen on, niin siitä tulee tapa.

  • Matti

0 kommenttia “Seitsemän kilon reppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *