Kuala Lumpur –muutama oikeasti hyvä vinkki

Tyypillinen Kuala Lumpuriin tuleva turisti kiertää mm. Bukit Bintagin ostoskeskukset läpi, Petronas-tornit puistoineen, Petaling Streetin jne. Syömässä käydään esim. Jalan Alorilla tai Changkat Bukit Bintangilla. Se on ihan hyvä turistikierros ja niin mekin teimme ensimmäisellä vierailulla. Parhaat elämykset ja paikalliset ruuat löytyvät kuitenkin muualta, mutta ei välttämättä kovin kaukaa. Tässä ennakkoluulottomalle matkaajalle viisi hyvää kohdetta, joissa ihan jokainen turisti ei ole käynyt ja joissa näkee aitoa paikallista elämää. KL tarjoaa toki paljon muutakin ja ehkä niistä toisessa postauksessa joskus.

Hyvää kahvia

Useimmat yöpyvät Bukit Bintagin alueella ja sieltä löytyy länkkärityylinen kahvila Feeka, jonka miljöö on mukava ja henkilökunta superystävällistä. Tarjolla on kahvia sekä hyvää länkkärityylistä ruokaa. Feeka on helposti lähestyttävä paikka, eikä liian eksoottinen.

Nuudeleita

Kuala Lumpurissa on kaksi paikkaa, joista saa kaupungin parhaat nuudelit. Vaikea sanoa kummassa saa paremmat, kun molemmat ovat niin herkullisia. Tilaaminenkin on suht helppoa, koska on vain yksi annos, josta pari eri versiota. Kummassakin voi olla ruuhkaa lounasaikaan, mutta muita turisteja ei luultavasti ole.

Kin Kin näyttää epämääräiseltä, mutta ruoka on hyvää.

Ristoran Kin Kin on Chow Kitin kaupunginosassa, jonne pääsee monoraililla (Medan Tuanku -pysäkki), mutta kyyti Grabilla/Uberilla ei paljon maksa sekään. Nuudelit valmistetaan paikan päällä ja sen huomaa, maku on kerrassaan herkullinen.

Nuudelit Chun Kei -ravintolassa.

Chun Kei sijaitsee Pudun kaupunginosassa, jonne kannattaa ottaa Grab/Uber, mutta junallakin pääsee. Aina voi myös kävellä, sillä KL on kaikesta huolimatta kelpo kävelypaikka.
Molemmissa paikoissa nuudeliannos maksaa parisen euroa, joten hinta-laatusuhde on erinomainen.

Stand up komiikkaa

One Mic Stand on hauska.

One Mic Stand on pienimuotoinen stand up -show aina tiistaisin. Malesialainen stand up -komiikka ei ehkä ensi alkuun houkuta, mutta kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa ihan itse ja ennakkoluulottomasti. Me nauroimme ihan kippurassa koko illan. Esiintyjät puhuvat englantia, joten jutut tipahtavat hienosti. Aihepiiriin saattaa kuulua paikallisia asioita ja epäkohtia, mutta siinä samalla tulee tutuksi tämän yhteiskunnan toinenkin puoli. One Mic Stand sijaitsee Petaling Jayassa, jonne tulee hieman matkaa KL:n keskustasta, mutta Grab tai Uber ei kuitenkaan hirveän montaa euroa kustanna. Sisäänpääsy maksaa RM15.

Musiikkiklubille

Malesialainen Nadir esiintyy Merdekarya-klubilla.

Merdekarya on pienenpieni musiikkiklubi, jossa esiintyy ensisijaisesti paikallisia bändejä. Paikka on sympaattinen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Tiskiltä voi ostaa mm. olutta, riisiviiniä sekä pientä syötävää. Sisäänpääsymaksu vaihtelee, mutta on joka tapauksessa erittäin kohtuullinen. Tämäkin sijaitsee Petaling Jayassa, mutta elämys on taatusti muutaman euron Grab tai Uber -matkan arvoinen. Kannattaa saapua ajoissa, sillä tupa täyttyy yleensä.

2 kommenttia “Kuala Lumpur –muutama oikeasti hyvä vinkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *