Miten meistä tuli kokopäiväreissaajia?

Koko tämä seikkailu sai alkunsa oikeastaan jo kauan sitten, kun teimme ensimmäiset Interrail-matkamme. Emme tosin vielä silloin tunteneet toisiamme, mutta molemmille jäi Euroopan junamatkailusta lähtemätön halu nähdä lisää. Yhdessäolomme aikana olemme ehtineet reissata monessa maassa, tutustuneet hienoihin ihmisiin ja jopa muuttaa toiselle mantereelle melkein kahdeksi vuodeksi. Nyt, vuosien normaalielämän jälkeen, olemme päättäneet olla kokopäiväisiä reissaajia toistaiseksi.

Päätökseen vaikutti monikin asia, mutta eniten ehkä se, että nyt tuntuu olevan oikea hetki. Emme ole vielä liian vanhoja, eikä mikään sido meitä kotimaassa. Kokeilimme hieman pitempää reissua kahtena talvena, mistä opimme paljon. Ensinnäkin sen, että oli hiton hauskaa olla reissussa, joka ei tuntunut loppuvan ennen kuin edes kunnolla alkoi. Toiseksi, omakotitalon jättäminen tyhjilleen Suomen talveen ei ole hyvä ajatus. Kolmanneksi, paluu arkeen keskellä talvea on raskasta.

Olimme asuneet maaseudulla jo niin pitkään, että alkoi kyllästyttää ja niinpä aloimme ihan tosissamme pohtimaan talon myymistä ja muuttoa kaupunkiin. Siitä idea kehittyi edelleen niin, että mitä jos emme ostakaan mitään asuntoa tilalle, vaan myydään irtaimistokin ja lähdetään maailmalle. Mitä enemmän asiaa mietimme sitä paremmalta se tuntui, olimmehan tehneet saman jo kerran vuosia sitten ja silloinkin se oli loistoratkaisu. Keväällä 2017 talo oli myyty ja sen jälkeen hävitimme suurimman osan muustakin tavarasta. Jotain pientä tosin jäi varastoitavaksi. Tavarasta eroon pääseminen on muuten todella paljon vaikeampaa kuin sen hankkiminen, vaikka luulisi, että asia on päinvastoin, koska hankkimiseen yleensä tarvitaan rahaa.

Lähtömme ei ole mikään kannanotto kotimaatamme kohtaan, Suomi on hyvä maa. Haluamme vain toteuttaa yhden unelman nyt, kun siihen on otollinen aika. Ehkä mukana on myös annos arjestapakoa, se pitää myöntää, mutta kukapa ei sellaista kaipaisi. Sen verran kuitenkin tiedämme aikaisempien kokemusten perusteella, että tietynlainen arkirutiini muodostuu joka tapauksessa, olipa asumismuoto ja elämäntapa mikä tahansa. Arkea ei pääse pakoon, mutta sitä voi muuttaa, jolloin siitä ei tule rutiinia niin nopeasti.

Meillä on menolippu Singaporeen ja siinä kaikki. Jotain suunnitelmantynkää toki on hahmoteltu, mutta ei mitään liian tiukkaa. Tarkoituksemme ei ole käydä mahdollisimman monessa paikassa, vaan tutustua kunnolla muutamiin paikkoihin. Australiassa aiomme ainakin vierailla ja Kaakkois-Aasia on sopivasti matkan varrella, joten aloitamme sieltä. Katsotaan sitten mitä matkan varrelle osuu. Ensi maanantaina 11.9. on lähtö. Vähän jännittää jo.

2 kommenttia “Miten meistä tuli kokopäiväreissaajia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *