Krabilla satoi viikon

Rantamökin ilma oli niin kosteaa, että luultavasti kiduksilla olisi ollut tehokkaampi hengittää kuin keuhkoilla. Repusta poistetut ja henkariin ripustetut vaatteet tuntuivat hetken roikuttuaan niin märiltä, että niistä miltei saattoi puristaa vettä. Lattialla näytti olevan hiekkaa, mutta se olikin termiittien puruksi jauhamaa puuta, jota löytyi myös terassin pöydältä.

Noppharat beach laskuveden aikaan.
Lopulta saimme ihan oman talon, jossa ei ollut kostea ilma, eikä termiittejä.
Joulukuusi pitää olla tropiikissakin.
Talomme sateinen takaikkunanäkymä.

Olimme varanneet Airbnb:n kautta romanttisidealistisessa mielentilassa rantamökin Krabin Ao nammao -rannalta. Kuulosti niin hienolta olla ihan biitsillä viikko ja vain hengailla sekä chillailla. No, sää oli sateista, mikä lisäsi ilmankosteutta eikä suosinut rannalla hengailua. Lisäksi vuokramökki, vaikkakin halpa ja rannalla, ei ollut asuttava meille, mikä varmistui yhden yön jälkeen. Tajusimme myös, että emme edes halua pelkästään lojua rantamaisemissa yli viikkoa. Läheinen pikkukylä vaikutti aivan kuolleelta joka suhteessa, että kävelyetäisyydellä ei juuri mitään virikkeitä ollut.


Krabi 60 sekunnissa.

Onneksi toinen majoitus löytyi hetkessä Ao Nang- ja Noppharat-rantojen läheltä. Näillä rannoilla on runsaasti turisteja, mutta myös ravintoloita ja muita palveluja. Vuokrasimme vielä skootterin koko ajaksi, niin liikkuminen lähialueella oli sujuvaa.

Railay-rannalla näkee muitakin turisteja, joilla jokaisella on tyylinsä.
Railay beach.

Emme ole innokkaita rannalla makoilijoita, mutta viikon rantaloma ajatuksena oli houkuttava, koska ihan heti ei tulisi mahdollisuutta polskia tropiikin lämpimässä merivedessä. No, rantaloma ei ihan toteutunut sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä joka ikinen päivä satoi enemmän tai vähemmän. Aurinko tuli esiin pari kertaa koko viikon aikana, mutta onneksi sentään lämmintä riitti.

Aurinko näyttäytyi lyhyesti pari kertaa.
Rannan alkuasukas.
Onneksi tämä ei ollut elävä.

Huonot säät eivät ole Krabin vika, mutta sitä huolimatta paikasta jäi sateisena hieman vaisu fiilis. Maisemat ovat hienot ja aurinkoisella säällä veneretket lähisaarille ovat varmasti elämyksiä. Toisaalta vastassa on länsimaisen turistin paradoksi. Pitäisi päästä paikkoihin, joissa ei ole muita, mutta silti pitäisi olla kohtuuhintaiset palvelut saatavilla. Krabilla ja muissakin vastaavissa paikoissa saattaa upean pikkusaaren rannan viehätys kadota turistimassan alle.

Laskuvesi vetää meren kauaksi.
Vesi on lämmintä.
Siistissä rivissä.

Jos olisimme tulleet Krabille kahden viikon lomalle loska-ajan Suomesta, niin varmasti olisi harmittanut jonkin verran. Me kuitenkin olemme pitkällä reissulla ja jokainen kohde on aina uusi kokemus, josta oppii jotain. Krabi tuli nähtyä ja on aika jatkaa matkaa, joka johtaa lähiviikkoina tosi kauas etelään.

0 kommenttia “Krabilla satoi viikon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *