Kaukomaan piparkakku-ukot makutestissä

Jouluna syödään piparkakkuja, eikä se ole vain suomalainen ilmiö. Jopa Kaakkois-Aasiassa muiden joulusomisteiden ohella myydään piparkakkuja, jotka pikaisen silmäyksen perusteella jopa muistuttavat kotisuomen lähikaupan hyllyiltä löytyviä joulukeksejä. Me ostimme Kuala Lumpurista kolme erilaista piparkakku-ukkoa (gingerbread man) ja maistoimme onko niistä apua piparkakun himoon.

Ostopaikka: The Coffee Bean and Tea Leaf -kahvila.

Hinta: MYR 6,50 (€ 1,35)

Melko isokokoinen piparkakku-ukko ja myös paksu, paljon paksumpi kuin perinteinen suomalainen vastaava. Väri on lupaavan ruskea ja muistuttaa sitä mihin silmä on kotimaassa tottunut. Koostumus on pehmeä, jotain kakun ja keksin väliltä, mutta ei rapean lohkeava ja suussa rouskuva. Maku hieman maustekakkumainen, mutta ei voimakas mihinkään suuntaan. Suomalaisen piparin makua ei löydy, eikä reissaajan himo tyydyty tällä.

Ostopaikka: Lavender-leipomo Pavilion-ostoskekuksen alakerrassa.

Hinta: MYR 5,50 (€ 1,15)

Edellistä pienempi kooltaan, mutta aika paksu, eikä tässä suhteessa muistuta suomalaista pipariukkoa. Väri on erittäin hyvä tumman ruskea, lähes kuin oikea pohjolan pipari. Koostumus on pehmeä, eikä vastaa sitä hieman kuivan kovaa helposti lohkeavaa kotimaista. Maku on samankaltainen kuin edellisessä, mutta ehkä himpun verran lähempänä sitä mitä pitäisi. Tälläkään ei kaukomailla piparkakun himo kuitenkaan lähde.

Ostopaikka: Mercato-ruokakaupa Pavilion-ostoskekuksen alakerrassa.

Hinta: MYR 7,99 (€ 1,67)

Samaa kokoa kuin Lavender-leipomon ukko, ja kaupassa muuten mainostettiin tämän olevan bestseller. Väri aika vaalea, mutta paksuus sopusuhtainen ja antaa lupausta oikeasta koostumuksesta. Pakkausmuovin poisto aiheuttaa kuitenkin pettymyksen heti alkuun, tuoksussa on nimittäin selkeä vivahde täällä päin käytetystä kalakastikkeesta. Koostumus on liian pehmeä, vaikka muodosta voisi muuta luulla. Makukaan ei pelasta tätä ukkoa, sillä aromit ovat lähes samaa tasoa kuin pahvin palalla. Edes kalakastike ei maistu. Koko porukan mauttomin ukko.

Emme voi suositella mitään maistetuista piparkakku-ukoista suomalaisen vastaavan makuelämystä kaipaavalle. Jos taas haluaa makean palan, niin paljon parempia vaihtoehtoja löytyy samassa hintaluokassa helposti vaikka samoista ostopaikoista.

0 kommenttia “Kaukomaan piparkakku-ukot makutestissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *