Brickfields

Brickfields on Kuala Lumpurin intialaiskaupunginosa, jonne teimme aamuretken tänään. Olemme käyneet alueella ennenkin, mutta nyt meillä oli oppaana paikallinen ystävämme Robin, joka vei meidät hieman normituristipolkuja syrjemmälle.

Katunäkymää.
Katunäkymää.
Vesimittareita.

Aamupäivällä kaikki kaupat ja ruokapaikat eivät ole vielä auki, joten kaduilla on rauhallista eikä liian kuuma. Iltapäivään mennessä aurinko paahtaa kadut ja kujat niin, että tekee mieli pysyä varjossa, jossa on edes hieman viileämpi. Porukkaa kerääntyy myös jopa tungokseen asti päivän kääntyessä kohti iltaa ja siksi aamupäivä on kaikin puolin hyvä aika kierrellä aluetta.

Vastakohtia.
Nuoriso lentopalloilee.
Parkkipaikka.

Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja liikkuminen turvallisen tuntuista, mutta tietenkin normaali varovaisuus on aina paikallaan. Robin neuvoi, että Malesiassa julkisella paikalla saa kuvata, mutta  siitä huolimatta kysyin aina luvan ennen kuin valokuvasin ihmisiä, koska se on kohteliasta. Englannilla pärjää aika hyvin ja jos ei pärjää, niin hymy ja kameran näyttäminen kertoo kyllä muukalaisen aikeet. En ole vielä tavannut ketään, joka nostaisi meteliä valokuvaamisesta ja ne, jotka eivät halua tulla kuvatuksi ilmoittavat sen rauhallisella elekielellä. On miltei hämmentävää kuinka monet jopa haluavat tulla kuvatuksi.

Kasviksia myynnissä.
Ihminen työssä.

Hyvää ruokaa on tarjolla kohtuulliseen hintaan joko katukeittiöstä tai ihan ravintolasta. Ruokapaikkoja on niin tiheään, että nälästä ei tarvitse kärsiä pitkään. Yllättävän saman makuista intialaista tosin saa vaikka Helsingistä, mutta hinta on täällä murto-osa suomalaisesta. Toinen ero on lihassa, joka ei ole niin hienoa kuin länsimaissa, vaan esim. kananlihassa voi olla luita ja nahkaa mukana tai naudanlihassa jänteitä ja läskiä. Makuun se ei vaikuta, mutta saattaa yllättää länsimaisen kermaperseen. Kasviscurryt ovat todella herkullisia, eikä lihaa jää aina edes kaipaamaan.

Kanat ennen käsittelyä.
Kanat käsittelyn jälkeen.

Jos intialainen muoti kiinnostaa, niin vaatteita voi ostaa edullisesti, sillä kauppoja on melkein joka kadunkulmassa.

Arkkitehtuuria.
Elävä ja kuollut eläin.
Roskaa.

Brickfields on vastakohtia täynnä, kuten Malesia muutenkin. Uutuuttaan hohtavan liikerakennuksen takana kujalla on jätekasoja ja hylättyjä autoja. Siitä huolimatta yleisilme on suhteellisen siisti ja alue on käymisen arvoinen.

 

0 kommenttia “Brickfields

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *